Woningeneigenaren kiezen vaker voor een nieuwe HR ketel

Wanneer u een eigen woning heeft, dan heeft u in veel gevallen ook een eigen CV ketel. In bepaalde gevallen zoals het wonen in een appartement kan dit soms verschillen, maar in de meeste gevallen hebben huis eigenaren een eigen CV ketel. Ze zijn dus zelf verantwoordelijk dat deze ketel goed presteert.

VR ketel vervangen voor een HR ketel

huis verwarmen cv ketelOok moeten ze er zelf voor zorgen dat de ketel goed wordt onderhouden. In veel woningen hangt nog een ‘oude’ CV ketel, dat wil zeggen een VR ketel, dit staat voor verbeterd rendement. Het klinkt natuurlijk erg goed, maar de afgelopen jaren is de HR ketel de standaard geworden, dit staat voor hoog rendement. De nieuwe type ketels kunnen een rendement tot wel 109% bereiken. Voor het vervangen van de ketel kan De Eilanden zeker helpen. Dat zorgt er dus voor dat er minder gas nodig is om de woning te verwarmen en warm water te tappen. Iets wat het extra interessant maakt om over te stappen van de VR ketel naar de HR ketel, dus.

Veel woning eigenaren kiezen bij een defect aan hun oude ketel dan ook om deze te vervangen voor een nieuw model. Toch is dit vaak een flinke investering die gedaan moet worden. Afhankelijk van het merk en het type ketel kan dit enkele duizenden euro’s zijn. Een investering die overigens wel weer voor de komende jaren gedaan kan worden. Een voordeel van deze nieuwe type ketels is natuurlijk dat deze minder gas verbruiken en zichzelf dan op de lange termijn ook meer dan waard zijn. Zeker met de stijgende energieprijzen is dit het geval.

Een nieuwe ketel aanschaffen

Als u een defect heeft aan uw CV ketel, dan is het belangrijk om snel iemand in te schakelen. Misschien wel het bedrijf waar u de vorige ketel heeft aangeschaft, dat zou interessant kunnen zijn. Natuurlijk is het vaak ook mogelijk om de oude ketel te repareren. Meestal zijn deze kosten lager dan een nieuwe ketel, maar het blijft dan natuurlijk wel een oude ketel die meer gas verbruikt. Sommige leveranciers van de ketels bieden ook de mogelijkheid om een CV ketel te leasen of te huren, zo kunt u voor een vast bedrag per maand al een nieuwe ketel in uw woning hebben staan en genieten van het lagere verbruik. De Atag E325EC is zeker een interessant model. Zeker interessant om eens over na te denken als u het complete bedrag voor een nieuwe ketel niet in 1 keer kunt ophoesten.