Een buitengevel voorzien van sierpleister

Er wordt tegenwoordig steeds meer gekeken naar manieren om een huis een nieuw uiterlijk te geven. Als iemand al jaren in een woning woonachtig is, dan kan het natuurlijk ook best wel een beetje saai worden.

isolatieEn in plaats van dan maar te verhuizen kan de huidige woning ook worden opgeknapt. Dat is niet alleen een stuk voordeliger, het neemt tevens een stuk minder tijd in beslag. De buitengeval van een woning is natuurlijk de uitstraling naar buiten. Als de gevel wat verouderd is, dan geeft dit niet bepaald een verzorgde uitstraling. Gelukkig zijn er diverse manieren om de gevel flink op te leuken en dus weer een compleet nieuwe uitstraling te realiseren. Dit kan bijvoorbeeld met gevelbekleding of met sierpleister wat overigens meestal gecombineerd wordt met isolatie.

Isolatie van de gevel, hoe zit dat?

Bij isolatie denken de meeste huiseigenaren niet direct aan de buitengevel. Toch kan er ook isolatiemateriaal via de buitenmuur worden geplaatst. Het isolatiemateriaal wordt dan dus aan de buitenkant van de woning aangebracht en dit ziet er natuurlijk niet bepaald netjes afgewerkt uit. Dat is dan ook waarom het vaak wordt gecombineerd met een sierpleister, dat wordt over de isolatie aangebracht. Zo worden er dus 2 voordelen gerealiseerd. Ten eerste is de woning beter geïsoleerd, wat de energiekosten flink kan verlagen. En de gevel ziet er ook een stuk beter uit.