Zijn zonnepanelen nog interessant in Nederland & België?

zonnepanelen

zonnepanelenDat er steeds meer aandacht komt voor het zelf opwekken van energie is inmiddels wel duidelijk. In veel wijken in Nederland & in België zijn inmiddels vele daken belegd met ZonnePanelen. Het straatbeeld is er flink door aangepast. Mensen die kiezen om PV panelen op het dak te plaatsen, doen dit natuurlijk om energie te besparen door zelf elektriciteit op te wekken.

De panelen worden op het dak geplaatst onder een optimale hoek zodat er zoveel mogelijk zonlicht wordt opgevangen waarmee de elektriciteit kan worden opgewekt. De panelen zijn de laatste jaren flink gedaald in prijs. Dit maakt het extra interessant. Subsidies die voorheen beschikbaar waren zijn dat op dit moment vaak niet meer, maar het is voor veel woningeigenaren in Nederland & België nog steeds interessant om hier naar te kijken. Op de lange termijn kan het namelijk flink schelen in uw energiekosten!

Hoeveel zonnepanelen heeft u nodig?

Als u gaat bepalen hoeveel zonnepanelen u precies nodig heeft om in uw eigen energiebehoefte te voorzien, dan is het belangrijk om te weten hoeveel stroom u momenteel verbruikt. Dit kunt u vaak nalezen op de jaarrekening van de energieleverancier, vaak is deze online beschikbaar. Dit wordt meestal uitgedrukt in kWh (Kilowattuur). Op basis van die informatie kunt u gaan kijken naar diverse zonnepanelen en de mogelijke opbrengst per paneel.

Zo kunt u een inschatting maken van de hoeveelheid zonnepanelen die nodig zijn om zelf volledig voor uw eigen stroom te zorgen met de kracht van de zon. Natuurlijk is het ook mogelijk om slechts een deel middels zonne-energie op te wekken en zo een lagere investering te doen. Het is natuurlijk ook mogelijk om te beginnen met 1 of 2 pv panelen en later uit te breiden naar meerdere panelen op uw dak om zodoende meer energie op te wekken.

Wat kosten de panelen?

Er zijn veel verschillende leveranciers van zonnepanelen. Het kan dus zeker lonen om eens verschillende partijen te benaderen voor een offerte. Soms kan uw installatiebedrijf of loodgieter die uw CV ketel heeft geleverd de zonnepanelen ook leveren tegen een scherpe prijs. Online worden er ook vaak diverse testen gedaan tussen verschillende merken. Zo weet u welk merk en model de meeste energie levert tegen de meest gunstige prijs. Doe dus goed onderzoek naar de zonnepalen en de diverse leveranciers, zo krijgt u altijd de juiste deal!